Floris van Amerongen

Floris van Amerongen

Van Amerongen Training en Buitensport is opgezet door Floris van Amerongen, oorspronkelijk afkomstig uit Zelhem (Achterhoek).

“Na een periode bij het Korps Mariniers heb ik bij ingenieursbureau Witteveen+Bos gewerkt op het gebied van waterbouwkundige constructies. Mijn werkterrein was van de nieuwe ophaalbrug in Doetinchem tot de olieplatformen in de Kaspische Zee (Kazakhstan) en landaanwinning in Indonesië. Veel buiten zijn en in uitdagende omgevingen werken dus.”

In 2004 maakte Floris van zijn hobby zijn beroep: de buitensport. “regelmatig deed ik mee aan uitdagende survivalruns. Door het ontbreken van trainingsmogelijkheden met hindernissen in Arnhem, zocht en vond ik een nieuwe uitdaging: een locatie voor het bouwen van een trainingsparcours.” Het geheel werd ietsje groter aangepakt dan aanvankelijk gepland, waardoor de huidige trainings- en buitensportlocatie aan de Rijkerswoerdse Plassen tussen Arnhem en Elst ontstaan is.

 

Ons team

Het team van Van Amerongen Training en Buitensport (VATB) bestaat inmiddels uit gedreven buitensporters met jarenlange ervaring in de verschillende disciplines. De liefde voor het vak wordt door allemaal gedeeld en ieder geeft daar zo zijn of haar eigen invulling aan.
Het kantoor wordt bemand door Floris, Vincent en Inge. Doordat ze jarenlange ervaring hebben in het begeleiden van groepen denken ze graag mee om een passend programma te bedenken. Buiten op de locatie vinden we Henry die zich bezig houdt met het onderhoud, reparaties en hindernisbouw. Dan is er ook nog Dylan, onze stagecoördinator.  

vatb heden 2

 

Doelstelling

Het aanbieden van trainingsmogelijkheden voor survivalrun, kajakken en vele vormen van buitensport. Zowel jeugd als volwassenen kennis laten maken en zich bekwamen in de vele activiteiten. Doelen leren stellen, grenzen verleggen en samenwerken met respect voor elkaar en de natuur. Sporten en bewegen vinden we belangrijk.
We ontwikkelen het hele jaar door leuke, uitdagende en leerzame activiteiten voor groepen, bedrijven, instellingen en scholen. Regen, sneeuw en ijs bieden andere uitdagingen en mogelijkheden dan heel warm weer. Inspanning en kampvuur verdrijven de kou en een duik in het water verkoelt bij hitte. We passen het programma gewoon aan. Geen uitje is hetzelfde, alleen de basisactiviteiten worden bepaald, de rest wordt al doende afgestemd op de groep. Iedereen wordt betrokken, waardoor er altijd actie is. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk, maar we maken het de deelnemers natuurlijk niet te makkelijk…

Ons terrein beslaat 5000 m² natuur met eigen parkeergelegenheid en veel uitdagende hindernissen in verschillende moeilijkheidsgraden. Het is een speeltuin voor jong en oud met de sfeer van vakantie. Het water is groot genoeg voor diverse activiteiten, van vlotvaren en kanoën tot een verkoelende duik. Daarnaast bieden de grasvelden, het zandstrand, diverse hekjes, de zandberg en andere obstakels rond de plassen voldoende variatie om desgewenst de uitdaging te vergroten.

Organisatie

Naast het vaste team beschikken we over circa 20 oproepinstructeurs en een pool met ervaren ZZP instructeurs. Daarnaast zijn we gecertificeerd Leerbedrijf en leiden we stagiaires op van diverse (sport)opleidingen.
Naast deze 'buitensporttak' is er in 2005 een trainingsgroep voor survivalrun opgericht, deze heet Survivalrun Trainingsgroep Arnhem en heeft een eigen website. Kijk even op www.survivalarnhem.nl voor meer informatie. De trainingsgroep is een Stichting en aangesloten bij de Survival Bond Nederland, zie www.survivalelst.nl voor meer informatie over deze mooie sport.

Rijkerswoerdse Plassen en Park Lingezegen

Onze locatie ligt aan de Rijkerswoerdse Plassen tussen Arnhem en Elst. Bezoek de website van www.uiterwaarde.nl voor meer info over het gebied rond de Rijkerswoerdse plassen.
Ons terrein ligt in Park Lingezegen, het nieuwe groene hart tussen Arnhem en Nijmegen: zie www.parklingezegen.nl

  

Samenwerking

Omdat we het belangrijk vinden dat met name jeugd gestimuleerd wordt om te bewegen, ontwikkelen we diverse activiteiten in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem, scholen, jeugdzorginstellingen, buitenschoolse opvang, buurthuizen etc. Denk daarbij aan kennismaking met de buitensport, lesmodules, sporttoernooien en trainingen voor survivalrun. Daarnaast verzorgen we uitwisselingstrainingen met andere survivalrun trainingsgroepen en werken we samen met een select groepje buitensportbedrijven in de omgeving.

Buddy2sur5

We delen de locatie met onze collega’s van Buddy2sur5, zie www.buddy2sur5.nl.
We werken met hen samen om onze kennis en expertise zo goed mogelijk in te zetten bij bijvoorbeeld de 24-uurs met de Special Forces, zie www.sur5specialforces.com.

terrein van amerongen training buitensport