Even voorstellen

Floris

Floris van Amerongen

Van Amerongen Training en Buitensport is opgezet door de Arnhemmer Floris van Amerongen, oorspronkelijk afkomstig uit Zelhem (Achterhoek).

“Na een periode bij het Korps Mariniers heb ik bij ingenieursbureau Witteveen+Bos gewerkt op het gebied van waterbouwkundige constructies. Mijn werkterrein was van de nieuwe ophaalbrug in Doetinchem tot de olieplatformen in de Caspische Zee (Kazakhstan) en landaanwinning in Indonesië. Veel buiten zijn en in uitdagende omgevingen werken dus.”

In 2004 maakte Floris van zijn hobby zijn beroep: De (buiten)sport. “Regelmatig deed ik mee aan uitdagende survivalruns. Door het ontbreken van trainingsmogelijkheden met hindernissen in Arnhem, zocht en vond ik een nieuwe uitdaging: een locatie voor het bouwen van een (wedstrijd)trainingsparcours.” Het geheel werd ietsje groter aangepakt dan aanvankelijk gepland, waardoor het huidige trainings- en buitensportbedrijf aan de Rijkerswoerdse Plassen tussen Arnhem en Elst ontstaan is.

t1

Ons team

Het team van Van Amerongen Training en Buitensport (VATB) bestaat inmiddels uit gedreven buitensporters met jarenlange ervaring in de verschillende disciplines. De liefde voor het vak wordt door allemaal gedeeld en ieder geeft daar zo zijn of haar eigen invulling aan. Hierdoor is elk arrangement of kinderfeestje in essentie hetzelfde maar toch altijd weer een nieuwe uitdaging.
Het kantoor wordt bemand door Floris, Vincent en Inge. Doordat ze jarenlange ervaring hebben in het begeleiden van groepen denken ze graag met u mee om een passend programma voor u te boeken. 

t2

Organisatie

We zijn een buitensportbedrijf met veel sportieve mogelijkheden en beschikken over ervaren freelance instructeurs en zo'n 15 oproepinstructeurs. Daarnaast begeleiden we stagiaires van diverse (sport)opleidingen. Naast deze 'buitensporttak' is er in 2005 een trainingsgroep voor survivalrun opgericht, deze heet Survivalrun Trainingsgroep Arnhem en heeft een eigen website. Kijk op www.survivalarnhem.nl of www.survivalelst.nl voor meer informatie hierover. We zijn aangesloten bij de Survival Bond Nederland, zie de SBN website voor meer info over deze sport.

t3

t5

Doelstelling

Het aanbieden van trainingsmogelijkheden voor survivalrun, kajakken en vele vormen van buitensport. Zowel jeugd als volwassenen kennis laten maken en zich bekwamen in de vele activiteiten. Doelen leren stellen, grenzen verleggen en samenwerken met respect voor elkaar en de natuur.
We ontwikkelen het hele jaar door leuke, uitdagende en leerzame activiteiten voor groepen, bedrijven, instellingen en scholen. Regen, sneeuw en ijs bieden andere uitdagingen en mogelijkheden dan heel warm weer. Inspanning en kampvuur verdrijven de kou en een duik in het water verkoelt bij hitte. We passen het programma gewoon aan, aangevuld met een gezellige Achterhoekse sfeer. Geen uitje is hetzelfde, alleen de basisactiviteiten worden bepaald, de rest wordt al doende afgestemd op de groep. Iedereen wordt betrokken, waardoor er altijd actie is. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk, maar we maken het de deelnemers natuurlijk niet te makkelijk…

Ons terrein beslaat 5000 m² natuur met eigen parkeergelegenheid en heel veel uitdagende hindernissen in verschillende moeilijkheidsgraden aan de Rijkerswoerdse plassen. Het is een grote speeltuin voor jong en oud met de sfeer van vakantie. Het water is groot genoeg voor diverse activiteiten, van vlotvaren en kanoën tot verkoelende duik. Daarnaast bieden de grasvelden, het zandstrand, diverse hekjes, de zandberg en andere obstakels rond de plassen voldoende variatie om desgewenst de uitdaging te vergroten.

 t4

Uitbreiding

Het is gelukt! Onze langverwachte houten accommodatie met onder meer een kantoortje, instructeursruimte en gezellige ruimte met houtkachel om te lunchen of te vergaderen is geplaatst. Daarmee gaan we vanaf nu de unieke combinatie bieden van vergaderen en buitensportactiviteiten. Na de sportieve inspanning kan er rustig worden nagepraat aan één van de houten tafels aan het water of onder de overkapping.

Bezoek de website van www.uiterwaarde.nl voor meer info over het gebied rond de Rijkerswoerdse plassen. Ons terrein ligt in het toekomstige groene hart tussen Arnhem en Nijmegen: Park Lingezegen. Houdt onze website in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen, of neus eens wat rond op www.parklingezegen.nl voor meer info.

t6

Samenwerking

Omdat we het belangrijk vinden dat met name jeugd gestimuleerd wordt om te bewegen, ontwikkelen we diverse activiteiten in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem, scholen, jeugdzorginstellingen, buitenschoolse opvang, buurthuizen etc. Denk daarbij aan kennismaking met de buitensport, lesmodules, sporttoernooien en trainingen voor survivalrun. Daarnaast verzorgen we uitwisselingstrainingen met andere survivalrun trainingsgroepen en werken we samen met een select groepje buitensportbedrijven in de omgeving.