Scholen en jeugdzorginstellingen

Algemene informatie

Tijdsduur: In overleg

Prijs: Op aanvraag

Extra info:

Scholen en jeugdzorginstellingen

Werken in een team. Samen vlotten bouwen op ons strand: wie maakt de stevigste? Daarna een wedstrijd tegen klasgenoten: welk team is het snelst om de boei heen en weer terug? Kajakken op de grote plas: lukt het om snel het parcours af te leggen? Voor menigeen blijkt het een hele uitdaging om de volgende boei te bereiken.

Op ons 5000 m² terrein, verzorgen we vaak sportieve uitjes voor non-commerciële instellingen. Denk daarbij aan sportdagen, sportoriëntatiedagen, clinics van meerdere dagen en kamp.

Het survivalrun-trainingsparcours met uitdagingen op elk niveau, de boogschietbaan, aangevuld met het gehele Rijkerswoerdse Plassengebied, de zandbult, het zandstrand en de slootjes. Kortom: voor elk doel vinden wij een passend educatief programma. Opdrachten worden als team aangegaan, wat voor sommige kinderen een uitdaging op zich is. Door `discipline met een lach´ weten onze instructeurs iedereen te betrekken bij de opdrachten. Van Amerongen training en buitensport beschikt over goed opgeleide en ervaren instructeurs.

Vervang een reguliere gymles of activiteit eens door een uitdagende buitensportactiviteit waarbij teamgeest, samenwerkingsvermogen en doorzettingskracht op de proef worden gesteld. We houden de kinderen goed in de gaten en grijpen in als ze over hun grenzen heen dreigen te gaan.


Activiteiten waar u aan kunt denken:

 • Vlotbouwen- en varen.
 • Kajakken.
 • Survivalrun (techniektraining en wedstrijd).
 • Teamopdrachten.
 • Conditietraining.
 • Handboogschieten.

Steeds vaker sluiten basis- en middelbare scholen het jaar af met een anders-dan-anders-uitje op ons terrein. Diverse meesters en juffen hebben een onvergetelijk afscheidsfeest gehad, waarbij water en modder aan te pas kwam…
Hoe zouden uw leerlingen het vinden om na een survivaluitdaging te kamperen in tenten of in zelf gebouwde onderkomens, een spannend spel te doen in het donker, sterke verhalen bij het kampvuur te vertellen en de ochtend goed te beginnen met een lichte training?

Voor:

 • Basisscholen.
 • Middelbare scholen.
 • Voortgezet onderwijs, waaronder HAN en CIOS.
 • Special onderwijs.
 • Opleidingsinstituten.
 • Sportverenigingen.
 • Buurthuizen.

Speciaal onderwijs

Groepen uit het speciaal basis- en middelbaar onderwijs en cluster 4 komen hier vaak in een serie van een aantal dagen. Hierdoor bouwen ze doelgericht iets op. Daarnaast houden ze hier regelmatig hun sportdagen.

Is het mogelijk de locatie af te huren?

Bent u op zoek naar een locatie voor een bijzondere sportdag of uitdagende introductie? Maak een afspraak met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Survival op locatie

Zit uw school of instelling aan een grasveld, het water of in een gebied waar bomen staan? Dan kunnen we ook naar u toekomen en op uw eigen locatie een survivalrun voor een dag opbouwen. Het scheelt reistijd, veel leerlingen kunnen er in hun gymuurtje gebruik van maken en u heeft geen reiskosten. We zijn dit concept aan het ontwikkelen en maken graag een offerte voor uw school of instelling.

Ardennen

Op dit moment hebben we met succes een aantal projecten gedraaid in de Belgische Ardennen (Dinant en omgeving) voor doelgroepjongeren en jeugdzorginstellingen. Neem contact met ons op voor een programma op maat. Het gebied kennen we goed, het leent zich prima om teamgeest te kweken en het opdoen van persoonlijke succeservaringen.